باید به مساحت زمین هم برای تعیین نوع سازه دقت کنید
اگه مساحت زمین کم باشه گزینه مناسب فلزیه
اگه مساحت زیاد باشه و تعداد طبقات بالا باشه بهتره که از بتن استفاده کنید
البته این نظر منه
شاید نظر سایر مهندسین گرامی ایران عمران برعکس نظر من باشه

به نظر من اساسی ترین تفاوت اسکلت فلزی با بتنی زمان اجراست!
عوامل دیگه ای هم دخیل هستن از قبیل...
تو اسکلت بتنی برای اینکه بتن خودشو بگیره باید حداقل 21 روز از کار دست نگه داشت تا بتن خوشو بگیره

البته تو عمل اینطور نیست و به نوع سیمان مصرفی در سازه هم بستگی داره
اما تو اسکلت فلزی اینطور نیست!
یه فرق دیگه سنگین بودن اسکلت بتنی نسبت به فلزیه

صلب بودن اتصالات در بتنی یه برگ برنده حساب میشه ولی تو فلزی هم میشه این برگه برنده رو ستاره دار کرد

ضعف در اجرا که همه تخریبی یا بهتر بگم بیشتر تخریب ساختمان های بتنی به علت ضعف در اجراست

این ضعف تو فلزی هم صدق میکنه اما نه به شدت بتنی
مثلا همون بتن ریزی ستون ها که با وسیله بسیار مهم ایرانی ها بنام "بیل" استفاده میشه.
استفاده از بتن آماده که معلوم نمیشه بتنش دویسته یا دویستو پنجاهه
البته به طرف(ایستگاه بتن ساز یا همون مامور بچینگ) هم بستگی داره که مرد باشه یا نامرد!
اینو بگم که همه ایستگاه های بتن ساز نامرد نیستن مردآ بیشتر از نامردآن

تازه شم میشه توسط مقاومت فشاری به عیار بتن تا حدودی پی برد
اگه کسی در اعضای اسکلت بتنی از میلگرد ها با مقاومت بالا استفاده کنه مثل تنتور - تور - کارن - نرسید و یا کرلوآ و امکانش هست که این آرماتورهای مصرف شده در اعضاء بتنی قلابی باشن

یعنی میلگرد آجدار معمولی رو با روش هایی میپیچوننش میشه تنتور یا تور

البته اگه خریدار یه کم پخمه باشه(عذرخواهی میکنم کلمه پخمه خیلی به جملهمیاد) که کار تمومه و افراد سودجو میلگرد آجدار معمولی رو با نام میلگردبا مقاومت بالا بهش میندازن به همین راحتی و به همین راحتی بازی با جان انسان ها
حالا مهندس محاسب تنش مجاز میلگرد با مقاومت بالا رو لحاظ کرده و تو عمل معلوم میشه که میگن آهــان!!!
آهـــان رو موقعی میگن که ساختمون خراب شده و یه سی چل نفری نفله شدن ومهندس ناظر بی خبر رو به خاطر سودجویی بعضی افراد میبرن سنگ سارش میکنن
نه بابا سنگ سار منگ سار خبری نیست یا باید دیه رو پیاده شه یا باید بره آب خنک میل کنه . . . .
این همه دنگ و فنگ به خاطر سودجویی بعضی افراد
و هزارو یک عیب و محاسن برای بتن و فلز
اگه مهندسین گرامی نظر دارن حتما اعلام کنن.
با تشکر
بزرگترین مصیبت برای یک انسان این است که نه سواد کافی برای حرف زدن داشته باشد نه شعور لازم برای خاموش ماندن بـه فـکـر تـنـهـایـی نـبـاش، تـنـهـایـی خـودش تـنـهـاسـت، تـنـهـا بـه فـکـر کـسـی بـاش کـه بـی تـو تـنـهـاسـت
09127446240
Mostafa.ABC@Gmail.com